Värdera bostad Sundbyberg

Vi värderar din bostad i Sundbyberg

Är du intresserad av att få veta hur mycket din bostad i Sundbyberg är värd? Välkommen att kontakta oss. Vi är specialister på att förmedla bostäder kring Sundbyberg och Solna. Tack vare vår lokalkännedom och djupgående kunskap om marknaden i området så kan vi ge dig exakt besked om vad din bostadsrätt, villa, radhus eller kanske till och med husbåt är värd i dagsläget.

Välkommen att kontakta oss här via sidan så återkommer vi för att få den information vi behöver för att kunna värdera din bostad.

Bostadsmarknaden i Sundbyberg & Solna

Både Sundbyberg och Solna är mycket populära områden tack vare sin närhet till Stockholms innerstad, men att de samtidigt bjuder på närhet till natur och friluftsområden. Bostäder här har på senare år sålts till mycket bra priser och det planeras en hel del nybyggnationer i dessa områden som även de bidrar till att öka områdets attraktivitet.

Att sälja en bostad i Sundbyberg är därför en god affär just nu, men man måste givetvis väga in olika faktorer för att få en realistisk prisbild.

Faktorer som påverkar värdet på din bostad i Sundbyberg

Det finns ett flertal olika faktorer som påverkar det exakta värdet på din bostad. När vi ska göra en värdering av din bostad tittar vi bland annat på följande:

Bostadens storlek. Antalet kvadratmeter är förstås avgörande för vad den är värd på marknaden. Samtidigt så kan en mindre men mycket välplanerad bostad ibland gå för ett högre pris än en större.

Det exakta området spelar förstås in. Vissa adresser är populärare än andra och det gör skillnad om bostaden ligger mot en lugn innergård eller ett grönområde jämfört med en bostad mot en trafikerad gata.

Det allmänna skicket och nivån på renovering och underhåll är avgörande. En sekelskifteslägenhet med många originaldetaljer eller en bostad med ett nyrenoverat badrum går ofta för ett högre pris, men här ska man vara medveten om att det går trender. Det som var populärt för några år sedan kan snabbt svänga och bli omodernt.

För bostadsrätter påverkar föreningens ekonomi priset på lägenheten. Många köpare vill veta om det planeras större åtgärder som fönster- eller stambyte som kan komma att påverka avgiften.

Närheten till transporter brukar också påverka priset, men i Sundbyberg är tillgången till lokaltrafik god i de flesta områden, så just här spelar den faktorn en mindre roll än i många andra områden.

Sist men inte minst kommer förstås faktorer som planlösning, beräknade driftskostnader och behov av underhåll. Sammantaget ger allt detta svar på vad din bostad är värd just idag och vi kan även säga om vi ser specifika trender på marknaden just nu som kan påverka om du bör sälja nu eller om det är bättre att avvakta en stund.

Därför bör du värdera din bostad

Det finns olika skäl till varför man vill värdera sin bostad. Det främsta skälet är förstås att man är intresserad av att sälja bostaden och vill veta hur mycket man kan räkna med att få ut vid en försäljning, vilket kan vara viktigt i sökandet efter en ny bostad.

Ett annat skäl kan vara om man önskar utföra någon form av renoveringar och vill få en värdering som kan hjälpa till att ge ett lån hos banken. Är bostaden värd mer än vad du redan har i lån brukar det vara lättare att få utöka sitt bolån eller att få en annan form av kredit.

Höj värdet på din bostad

I vissa lägen föreslår vi åtgärder som kan vara värda att vidta innan man lägger ut en bostad på marknaden. Ofta handlar det om relativt enkla åtgärder som kan hjälpa till att höja värdet för att få ut ett bättre pris. Har du till exempel väldigt slitna ytskikt kan det vara värt att måla eller tapetsera om några väggar och slipa golven innan vi annonserar ut din bostad för försäljning.

Denna typ av åtgärder kostar oftast inga större summor, men brukar betala sig flerfaldigt genom att bostaden får en bättre respons på marknaden, vilket hjälper till att lyfta priset.

Besikta fastigheten för extra trygghet & bättre bud

En besiktigad fastighet brukar gå att sälja för ett högre pris och en detaljerad besiktning ger oss också ett bättre underlag för att ge dig en mer exakt värdering.

Kunder som känner sig trygga med att bostaden som bjuds ut till försäljning är i bra skick tenderar att bjuda högre. Därför lönar det sig ofta att välja till extratjänster som olika former av fastighetsbesiktningar för att tydligt kunna beskriva bostadens skick. För småhus är det krav på att man tar fram en energideklaration så att spekulanter kan se vilken energiförbrukning de kan förvänta sig om de väljer att köpa din bostad. Fråga oss gärna så berättar vi mer om detta.

Välkommen att boka värdering hos oss

Känn dig varmt välkommen att kontakta oss redan idag för att låta värdera din bostad i Sundbyberg. Du behöver inte vara säker på att du vill sälja ännu utan värderingen kan som sagt även användas för att förhandla med banker eller för att du ska se hur mycket du har att röra dig med innan du beslutar dig för om det är dags att byta bostad eller inte.

Våra mäklare står redo att hjälpa dig omedelbart och vi hjälper dig förstås även gärna med både försäljning av din nuvarande bostad samt att hitta din nya drömbostad.

Få svar på vad din bostad i Sundbyberg
är värd på marknaden idag.